Fruit- en groentenwinkel Balé

“Ik heb mijn vrouw leren kennen op de markt. Ik hielp mijn oma en zij deed vakantiejob. En ja, van ‘t een kwam ‘t ander”, lacht Bart. Bart en Leen staan ondertussen bijna 10 jaar samen op de markt met groenten en fruit. Het is een hartverwarmend koppel met een eigen verhaal.

Met hun groenten- en fruitkraam rijden ze rond in de straten van het Pajottenland. Via de luidspreker kondigen ze zich aan “Banaan, tomaten, ajuin, …”. Net als bij de ijskar is het een plezier om naar buiten te hollen en uit al dat lekkers te kiezen. Daar wordt een mens gelukkig van.

Ik heb hen leren kennen tijdens de Corona lockdown in 2020. Met de wachtrijen aan de supermarkt, leken ze wel een godsgeschenk dat hier door de straat reed. Sinds dan bestel ik wekelijks mijn groenten en fruit en worden ze voor de deur gebracht: kraak verse producten en steeds met de glimlach.

Na een gezellig babbel op het terras is het idee ontstaan om een eigen webshop te maken. We hebben even moeten zoeken naar professionele foto’s en hoe we zouden omgaan met de variabel dagprijzen. Er werden oplossingen besproken en de webshop groeide op zijn eigen tempo. Sinds begin deze maand, kan je je groenten en fruit bestellen op www.groentenenfruitbale.be .

Er zijn verschillende leveringsopties. Je kan je bestelling thuis laten leveren. Of je kan kiezen jouw bestelling op een van de wekelijkse markten op te halen. Je kan ze vinden op de markt in Galmaarden, Herne , Bever en Tollembeek.

De kostprijs van verse groenten en fruit schommelt elke dag (dagprijzen) op de veiling. Bovendien worden sommige producten per gewicht afgerekend, maar per stuk verkocht. Omdat het praktisch onmogelijk is om deze prijzen elke dag aan te passen op de website, werken we met richtprijzen om een idee te geven van de verkoopprijs. De effectieve afrekening gebeurt bij levering/afhaling.

Ik ben heel blij met het resultaat. Je krijgt het water in de mond als je al dat lekkers mooi gepresenteerd krijgt. En als dat pakketje voor je deur staat, kan het feest echt beginnen. Bedankt Bart en Leen voor het vertrouwen. Ik wens jullie heel veel succes met dit online verhaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.